Лектори 2015

Кратко представяне на лекторите на Логистичната бизнес конференция 2015


ЛОГИСТИЧНА БИЗНЕС КОНФЕРЕНЦИЯ

Тенденции и иновации в транспорта и логистиката

29 октомври 2015, Sofia Event Center (SEC)

 

Любена АРИЗАНОВА е завършила Техническия университет в Пловдив, специалност Компютърни системи и технологии. От 2003 г. е част от семейството на Шнайдер Електрик България – Завод Пловдив. Любена е преминала през различни позиции в завода. Работила е в отдел Индустриални процеси, като специалист по вътрешните материални потоците и канбан системи, Lean лидер и ръководител на програмата Supply Chain Excellence (наричана още End to End Program) в завода. От юни заема длъжността Производствен мениджър.

Димитър БАЕВ е зам.-управител на Булмаркет ДМ ООД. Има 16-годишен опит в транспортно-логистичната дейност на компанията. Участва в учредяването и развитието на всеки един от логистичните бизнеси, които тя извършва за български и чуждестранни фирми в различни браншове – жп, авто, порт и речен транспорт. Булмаркет ДМ е единственото дружество в България,  което предлага на своите клиенти пълно логистично обслужване – от жп, авто и речен транспорт, претоварване и съхранение със собствени активи. Инж. Баев е участвал и в множество логистични проекти, свързани с построяване заводите на дружеството, както и с преместването на завод за биодизел от Австрия до България.
Огнян ВАСИЛЕВ е изявен професионалист в областта на системното управление, с дълбоки знания и значителен практически опит в Тоталното управление на качеството, Стройните (Lean) техники, Теория на Ограниченията, както и в методологии като Шест Сигма и организираното решаване на проблеми. Огнян Василев е Директор по качеството на най-голямата българска електронна фирма – „Интегрейтид Микро-Електроникс България“ от 2001 г., а от 2007 г. заема и висша ръководна длъжност в международния холдинг Интегрейтид Микро-Електроникс (IMI), водеща сила в световната електронна монтажна промишленост. Участвал в е изграждане и подобрение на бизнеса в България, Франция, Белгия, Германия, Чехия, Мексико и Китай.
Владимир ГЮРДЖИЕВ ще представи на конференцията проекти на Глориент Инвестмънт БГ. Той e ръководител на отдел „Индустриални и логистични площи“ във Фортън Интернешънъл. Преди да се присъедини към Фортън две години Владимир Гюрджиев работи като търговски директор в „Берс“. Преди това е търговски директор, а после и управител на портала за недвижими имоти City24 Bulgaria, собственост на Alma Media Interactive Oy – най-голямата медийна корпорация в Скандинавия.
Богдан ДЖОРДЖ работи с Honeywell Sensing and Productivity Solutions от декември 2014 г. В кариерата си има повече от 15-годишен опит в областта на продажбите. Последните 10 години е работил в най-голямата телекомуникационна компания в Румъния – Orange Romania, която е част от France Telecom. Там е започнал като технически съветник и е стигнал до позиция Business Sales Representative. На новата си позиция в Honeywell като Business Development Manager за Източна Европа цели да развива добри взаимоотношения с клиентите, работи за увеличаването на пазарния дял на компанията и за разширяването на бизнеса й във всички направления.
Делян КАПИТАНОВ се занимава със системи за управление на бизнеса от висок клас от 2008 г. насам. Работил е като консултант при тяхната разработка и внедряване в компании по цял свят. В момента отговаря за продажбите на най-популярните системи за управление на бизнеса у нас - Microsoft Dynamics във водещия партньор в страната - Intelligent Systems Bulgaria. Работи с фирми от различни браншове, с фокус компаниите от транспортния сектор. Завършва Финанси в УНСС, а като стипендиант на фондация „Отворено общество“ специализира в Университета на Джорджия в САЩ. Носител е на национални отличия в сферата на информационните технологии от Министерство на образованието и от Института по математика и информатика на БАН.

Никола КАРАМАЛАКОВ е завършил Авиационна техника и Авиационна логистика към Техническия университет Вилдау до Берлин. Започва в Луфтханза Техник София като стажант преди 6 г., а през 2010 г. – в логистичното звено в Хамбург. Първият му проект е координация на транспортите за обмен на всички седалки на тясно корпусните самолети на Lufthansa. Задачата обхваща 180 самолета в 10 държави. Впоследствие поема един от логистичните екипи на фирмата във Франкфурт. При централизация на логистичните звена в София през 2012 г., той оглавява новия отдел и спомага за интернационалното утвърждаване и за растежа на продукта.

Питър КОМХЕР е завършил социология в Университета в Гент, Белгия, както и международни политически науки в Лайпцигския университет. От 2002 до 2011 г. работи в офиси на Dupont в Белгия, Германия и Швейцария. От 2012 до 2014 г. работи в Syngenta Crop Protection AG в Базел като ръководител на дългосрочното планиране на семената за посев в EAME региона (Европа, Африка, Близък Изток), след което преминава в Syngenta Agro GmbH във Виена, където е ръководител на веригата за доставки за Югоизточна Европа. Специалист и преподавател по методологиите LEAN и Six Sigma за подобряване качеството на процесите в организациите, като за Six Sigma е сертифициран на ниво черен колан.

Арно КУЮМДЖИЯН е ръководител отдел Материално стопанство и закупуване във Фесто Производство ЕООД. Отговаря за цялостното управление на веригата на доставки (Supply Chain) на дружеството. Има дългогодишен опит в управлението на веригата на доставки във водещи международни компании както в България, така и в чужбина. Дипломиран електро-инженер от Техническия университет – София. Притежава степен MBA от City University of Seattle и сертификат от британския Chartered Institute of Purchasing and Supply. Свободното си време отдава на спорт и екзотични пътешествия.

Диана ЛЕПОЕВА е мениджър продажби и WMS консултант в ОПТИМ-АЛ ЕООД. Присъединява се към екипа на фирмата през 2007 г., като има зад гърба си реализация на множество warehouse management проекти за компании в различни браншове – търговия, логистика, производство. Освен в специализираните софтуерни решения за складов мениджмънт, има опит и във внедряването на софтуерни приложения за управление на търговски процеси, управление на активи, RFID решения.

Танос МАВРОС е съдружник бизнес консултации в EY (Ernst & Young). Г-н Маврос е икономист с магистърска степен по индустриално проектиране от Engineering School of NYU (New Your University) и лидер на Supply Chain & Operations услугите за Централна и Източна Европа в EY. Има повече от 26 г. опит в управлението на веригата на доставки (Supply Chain & Operations), ръководил и въвеждал големи проекти в тази област в България, Румъния, Гърция, Кипър, Македония, Албания, Турция, Литва и Украйна. Членува в престижни асоциации и организации като: Логистична асоциация, Институт по продажби и др. Г-н Маврос е председател на ECR (Efficiency Consumer Response) в Кипър.

Симеон МИТЕВ e собственик на консултантската компания „Шанс-96“, чиято дейност е строго специализирана в продажбата и отдаването под наем на индустриални площи на българския пазар за последните 20 години. През март 2008 г. в MGM Grand Arena в Лас Вегас, на конференция на RE/MAX получава награда RE/MAX Platinum Club за най-добри резултати в бизнеса с индустриални имоти в България. Негова е платформата „БГСКЛАД“, която включва голямо разнообразие от оферти за складове, фабрики, помещения, терени и производствени цехове от цяла България на едно място.

Явор ПАНТАЛЕЕВ е прокурист на Ойрошпед – първото частно дружество в България за спедиция и логистика, създадено през 1990 г. В Дуалното висше училище Баден-Вюртемберг в Льоррах, Германия получава бакалавърска степен по специалността Спедиция, транспорт и логистика. По време на следването си работи и стажува в голяма спедиторска компания в Швейцария. Завършва магистратура с профил Мениджмънт за организационно съвършенство в Училище по мениджмънт към НБУ. Явор е член на управителния съвет на НСБС. Счита, че основен фактор за успех е умението за анализ и управление на информацията и процесите.

Тошко ПЕТКОВ е партньор „Бизнес консултиране“ в Некст Консулт от 2011 г. Притежава дългогодишен опит в бизнес консултирането в различни индустрии в областите: разработване на корпоративни стратегии; оптимизация на бизнес процеси и организационни структури; дефиниране на IT стратегии; избор, внедряване и подобряване на използваемостта на RP/CRM/BI/складови и други системи; създаване на системи за финансова отчетност и др. Добри практики е натрупал в големи международни компании, сред които Делойт България (мениджър „Управленско консултиране“) и IBM България (директор „Глобални бизнес услуги“). В резултат на 9-годишната си работа в заводите на международна производствена компания от автомобилния бранш в България и в Мексико, усвоява ценен опит в управлението на веригата на доставки.

Антон СТОЙКОВ управлява карго – партнер ЕООД – логистична компания, част от австрийската организация със същото име. Завършва Математическата гимназия „Атанас Радев“ в Ямбол през 1997 г. Бакалавър по стопанско управление в Икономическия университет във Варна, магистър по международни икономически отношения. Работил като транспортен мениджър в LKW Walter във Виена над различни логистични проекти в компанията до 2009 г. През същата година получава предложение за ръководител на офиса на карго – партнер в Пловдив, а скоро след това и за ръководител отдел сухопътен транспорт в централния офис в София. През 2010 г. е определен с безсрочен  мандат за член на Консултативния съвет към компанията. През април 2011 г. е избран за управител на фирмата в България. Владее отлично английски, немски, руски и сръбски език.

Христо УРУМОВ е собственик и управител на групата STAMH – правоприемник на Сторакт БГ ООД и Сторакт Лог ООД – лидери на пазара за стелажни системи, складово оборудване и цялостен инженеринг на складове. Професионалният му път започва в Централния научно-изследователски институт на Балканкар, където започва като конструктор на кари и напуска като заместник главен директор. От 1994 г. до 2000 г. отговаря за два големи проекта, свързани с усвояването и производството в България на гама американски строителни машини Dynahoe и на гама електрокари и мотокари на CLARK, произвеждани под името SPARKY. През 2000 г. основава своята компания Сторакт БГ ООД с 10 души екип. Днес в нея работят над 120 служители в 4 държави с реализирани проекти в над 15 европейски държави и над 2000 клиенти в България.

Карстен ХОЛТРУП е вицепрезидент продажби и маркетинг (VP Sales & Marketing) в Trimble Transport & Logistics. Роден е през 1970 г. Учи икономика, специалност „Бизнес администрация“ и специализира „Продажби и маркетинг“. Започва кариерата си като индустриален мениджър в Etex Group и има над 15-годишен опит на различни търговски позиции в транспортния сектор. От януари 2008 г. е управител на Punch Telematix Германия, а от 2009 г. е назначен за вицепрезидент продажби и маркетинг в Trimble Transport & Logistics.

  МОДЕРАТОРИ на конференцията
Николай БОЖИЛОВ има 30-годишен опит във внедряването на нови бизнес модели и модерни технологии за управление на бизнеса в транспорта и логистиката. Дългогодишен Фелоу член на Института на директорите в Лондон и на Института по транспорт и логистика във Великобритания, както и на множество други международни професионални и неправителствени организации. Николай Божилов е председател на Съвета на директорите на Юнимастърс Лоджистикс.
Кольо ДОЙНОВ е управител на Сико Транс. Възпитаник е на Софийската математическа гимназия, изучавал „Счетоводство и контрол” в УНСС. Казва, че математическото образование много му помага, защото всичко в бизнеса е добре структурирана логика и ако всички процеси и процедури бъдат подчинени на тази простичка логика, нещата ще вървят прекрасно. Управителят на Сико Транс членува във FIATA, КРИБ, НСБП и НСБС, където на последното Общо събрание бе избран в Контролния съвет.
Николай ДРАГОМИРОВ е преподавател в УНСС в катедра „Стопанска логистика“. Член е на управителния съвет на Българската асоциация по логистика и на консултативния съвет към Центъра за логистични изследвания - УНСС. Неговите професионални и научни интереси са свързани с логистика, маркетинг и информационни технологии. Завършва математическа гимназия с национално отличие, бакалавър и магистър по Маркетинг в УНСС, след което е доктор по Стопанска логистика в същия университет. Николай Драгомиров е реализирал множество проекти в областта на рекламата и дизайна, маркетинговите изследвания, интернет комуникациите, информационните системи в логистиката и образованието.